Степан Бандера та Роман Шухевич стали почесними громадянами Івано-Франківська

Таке рішення сьогодні прийняли депутати на п’ятдесят другій позачерговій сесії міської ради.

Зазначимо, що так швидко та одностайно в міській раді не приймалося іще жодне рішення. Уся процедура, а це три питання, що були на порядку денному, зайняла двадцять хвилин. За прийняття кожного рішення голосувало 50 депутатів із 50 зареєстрованих у залі.

Першочергово депутати внесли зміни до статуту територіальної громади міста, який був прийнятий ще у 1999 року. Ці зміни носили виключно косметичний характер - ними був закріплений пункт про те, що особи, які мають видатні заслуги перед містом та Україною, рішенням сесії міської ради може бути присвоєно звання почесного громадянина.

Потім було запроваджено саме звання «Почесний громадянин міста» та власне присвоєно його Роману Шухевичу та Степану Бандері посмертно. Дане рішення зал зустрів бурхливими оплесками.



«Ми в цьому відношенні є послідовними
, — говорить секретар міської ради Василь Бойчук, — Після Хуста та Тернополя і ми присвоїли це звання Бандері та Шухевичу. Ми давно і твердо знаємо, що вони наші герої, які і сьогодні стоять за Україну».

Міський голова зазначив, що присвоєння цих звань стало результатом звернення більш як 33 громадських та політичних організацій.



«Саме ті два перших проекти рішення повністю виключають, на думку наших юристів, можливість їх оскарження»
, — відзначив Віктор Анушкевичус.

Зазначимо, що 12 травня відбудеться 53 сесія міської ради, на якій депутати намагатимуться прийняти бюджет Івано-Франківська на 2010 рік.

old_editor, 06.05.2010 21:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини