«Комітет порятунку України» не буде дієвим. Це буде виключно імітація якоїсь роботи — Володимир Джигіта

Від «Комітету порятунку України» не варто чекати жодних впливових кроків.

В цьому переконані окремі політологи.

«Цей Комітет не буде дієвим, — говорить політолог Володимир Джигіта, — Це буде виключно імітація якоїсь роботи. До того ж і влада залізною рукою не дасть Комітету працювати. Я переконаний, що не варто чекати від нього якихось серйозних дій».

Такої ж думки притримується і політолог Олександр Колядко. За його словами, опозиційним лідерам та Юлії Тимошенко зараз необхідні малі, але швидкі результати, в тому числі й присутність в інформаційному просторі країни.

«Подібні комітети створювалися завжди, — говорить Олександр Колядко, — Приміром, коли політичні процеси заходили у фазу загострення. Як приклад - створення Комітету національного порятунку під час Помаранчевої революції».

На даний час, опозиції потрібно створити атмосферу загрози, що насувається, а також емоційного накалу довкола таких речей.

«Тому в назвах подібних організацій обов’язково повинні бути присутні слова про захист чи порятунок, — каже політолог, — Ефективність новоствореного комітету буде залежати від того, як надалі розвиватиметься ситуація. Якщо влада не даватиме приводів для нагнітання атмосфери загрози, то й Комітет втратить свою актуальність».

old_editor, 06.05.2010 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини