У Івано-Франківську урочисто відзначили 65 річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні

Для початку представники влади усіх рівнів, студентства, духовенства та ветеранів пройшлися маршем від будівлі ОДА до меморіального цвинтаря, де поклали вінки до братських могил солдат.

Розпочалися урочистості із панахиди, яку відправили всечесніші отці. Потім до мікрофону із промовами підходили мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, голова обласної ради Ігор Олійник, обласний комісар Геннадій Долгашов.

Голова облради зазначив, що війна була передусім великою трагедією для усіх радянських республік, але значення перемоги в ній переоцінити важко.

«Більше 6 мільйонів українців воювали у лавах Червоної Армії. Найбільше їх було в частинах і з’єднаннях Першого, Другого, Третього, Четвертого Українських та Першого Білоруського фронтів. Більше половини радянських маршалів та генералів були родом з України», - сказав Ігор Олійник.

Після того, як відлунав державний гімн та військові салюти на честь Великої Перемоги, власне розпочалося те, на що з нетерпінням чекали усі присутні - парад. Шість військових коробок промарширувало по вулиці Лепкого. Не все у них виходило бездоганно, зокрема стройовий крок був не зовсім злагодженим, але в цілому враження від побаченого залишилося позитивними.

Відзначимо, що у цей ж час у Меморіальному сквері проходили альтернативні урочистості на честь 65-річниці Перемоги, в яких взяли участь представники демократичних сил. Зокрема, Роман Ткач, Зіновій Шкутяк, заступники голови обласної ради Зіновій Береговський та Остап Дзеса.

old_editor, 09.05.2010 14:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини