Івано-Франківську — 348. Влада на балконі, люди — за перегородками, або Хто з’їв святковий торт

Сьогодні Івано-Франківськ відзначає 348 річницю із дня заснування. З такої оказії в місті нині проходять різноманітні заходи. Офіційне відкриття відбулося на центральній площі біля Ратуші. З її балкону, очевидно, це аж ніяк не пов’язано із тим, що влада вища за народ, а просто, щоб народу було видніше, зверталися до присутніх міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк, заступник голови облради Зіновій Береговський.

Правда, на балконі примудрився поміститися майже весь апарат МВК, принаймні, основні керівники управлінь. Саме своєю присутністю на тому балконі, вони і вирішили долучитися до мешканців міста та спільно відзначити із ними свято.

Урочисту атмосферу і пафосні слова мера, які він не втомлюється повторювати із року в рік про те, що Івано-Франківськ стабільно розвивається в культурному, освітньому плані та у сфері медицини та спорту, зіпсував дощ та недуже приємно вразила публіка, власне той саме народ. Здебільшого це були делегації дітей із шкіл міста, які добросовісно у не вельми сприятливу погоду, вислухали промови високопосадовців, і навіть окремим плескали.

Мер не втомлювався усім дякувати за те, що вірять у місто і допомагають у його розвитку. А от Михайло Вишиванюк, окрім привітань, таки пообіцяв підтримати стратегічний план розвитку міста.

Після вітальних слів влади, та ж влада пішла у Ратушу приймати офіційні іноземні делегації, а народ пригощали тортом.

Власне кілька слів про торт. Цього року, як це було традиційно, не анонсувалося, яким буде цей торт, хто його випікатиме, і як його оформлюватимуть. Також цього року людей і близько не підпускали до того торту. Вони мусили очікувати за перегородками в супроводі правоохоронців, коли ж їм принесуть шматочок. Проте не шматочки, а цілі шматки на тацях офіціанти вправно носили, але не до людей, а спершу в Ратушу, очевидно, то ласощі для працівників МВК, чи знайомих працівників музею чи знайомих ще якихось знайомих. Народ дещо не спокійно очікував своєї черги. Ті, хто врешті і дочекалися свого шматка, по-різному відгукуються про цьогорічний подарунок міста своїм громадянам. Ті, що їли торт із медових коржів, говорять про те, що він смачний. А от тим, кому дістався бісквіт із квітами з крему, нарікали. Казали про те, що крем гіркий, і не з масла, а з маргарину, очевидно, дуже давнього.

Декілька слів про делегації і їх зустріч в Ратуші. Приміщення, хоч і колоритне, але затісне для таких прийомів. Гості із різних міст до ладу не знали, де їм стати. Одні підтягувалися ближче до мера, інші стояли в протилежному кутку приміщення.

Всі представники офіційних делегації бажали Івано-Франківську розвитку та процвітання. От їхні слова та ще й Богові у вуха.

old_editor, 08.05.2010 17:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини