У Івано-Франківську поховали українофобію. В труні може опинитися українська мова, традиції і культура — Попович

Театралізоване дійство під назвою «Похорони українофобії», яке організувала міська організація «Свобода», відбулося вчора на Вічевому майдані. Головні ролі у ньому виконували імпровізовані Микола Азаров, Дмитро Табачник та Петро Симоненко.

В червону труну з написами «українофобія» та «СССР» люди почергово клали фото пам’ятника Катерині ІІ в Одесі, портрет Сталіна, міліцейський набір, бюст Леніна з колючим дротом й зображенням серпа та молота, газову трубу, суддівську шапочку та резолюцію Європарламенту.

Під похоронний марш, який виконував оркестр, Азарову, Табачнику та Симоненку дали можливість попрощатися із речами, які були покладені до труни. Потім труну забили цвяхами й похоронною процесією пронесли по стометрівці, де її поклали до катафалка й нібито повезли на цвинтар.

Зазначимо, що акція зацікавила людей. Перехожі охоче приєднувалися до учасників похоронів. Так двоє студенток принесли квіти, а пенсіонерка навіть допомогла тримати один із плакатів, з написом «комуністів на смітник історії».

«Такою акцією ми хочемо показати, що ці всі акти антидержавні, які ми поставили у цю символічну труну зараз, так би мовити розгулялися. Якщо українці будуть просто мовчати, то скоро в таку символічну труну, а можливо, й не символічну, поставлять нашу мову, традиції, культуру, навіть душу самого українця, — говорить координатор міської Студентської Свободи Василь Попович, — Це є наша позиція, можливо крик людей небайдужих. В Україні ганебна влада і з нею треба боротися».

old_editor, 21.04.2010 17:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини