Івано-Франківськ: у житловому будинку знайшли 200 грам ртуті

У Івано-Франківську в житловому будинку знайшли ртуть.

Про це на ранковій нараді розповіла начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко.

«Дійсно, на горищі одного із житлових будинків міста було виявлено ртуть, — каже Тетяна Клочко, — Зараз ці 200 грам ртуті уже знешкоджено. Наразі небезпеки для жителів немає».

Як повідомили «Малакаві» в службі оперативного реагування, інцидент стався по вулиці Пасічна 12. Пакет із пляшкою, де містилася небезпечна речовина, знайшли мешканці квартири 155, які викликали працівників МНС, котрі в свою чергу вилучили злощасний пакет.

За словами начальника міського управління МНС Юрія Щочкіна, якщо б руть вилилася із пляшки, то це становило б велику проблему не тільки для мешканців будинку, а й для міста в цілому.

«Якби пляшку, приміром, розбили, то нам довелося б відселяти людей та працювати над очищенням будинку, а це для міста було б не безкоштовно, — говорить Юрій Щочкін, — Зараз небезпечна речовина чекає на утилізацію».

Також, дещо раніше, в Угорниках було знайдено 4 міни часів ВВВ.

«Їх було виявлено під час розкопок технічних мереж, — говорить Тетяна Клочко, — Станом на сьогодні, ці чотири об’єкти знаходять під охороною. Можна відмітити й випадок на вулиці Набережна 6, де через викрадення невідомим 150 метрів радійного кабелю, багато жителів залишись без радіомовлення».

За словами Тетяни Клочко, в міських парках громадяни самостійно займаються озелененням.

«В парку на вулиці Молодіжній пенсіонером була створення ініціативна група, що займається висадкою дерев та прибиранням території, — розповідає Тетяна Клочко, — Зараз цими людьми висаджено біля 300 дерев. Саджанці для таких робіт люди вирощують самі».

old_editor, 20.04.2010 20:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини