Анушкевичус згадав,що він мер і відповідає за дороги. Я шукаю шляхи посилення темпів виконання ямкового ремонту — мер

Асфальтний завод таки буде працювати.

Про це сьогодні журналістам розповів міський голова Віктор Анушкевичус.

Зазначимо, що на ранковій оперативній нараді, головним санітарним лікарем міста Миколою Недоступом, було піднято питання про те, що завод не має права працювати через порушення санітарних умов.

Після цього, міський голова, зібрав в своєму кабінеті екстрену нараду, на якій були присутні: директор франківського асфальтного заводу Тарас Лаврук, Микола Недоступ та працівники УЖКГ.

«Сьогодні я, як міський голова, шукаю шляхи посилення темпів виконання ямкового ремонту і робіт, які б носили капітальний характер, — сказав Віктор Анушкевичус по закінченні півгодинної екстреної наради, — Якщо друге питання лежить в площині прийняття держбюджету і відповідно бюджету Івано-Франківська, то по поточному ремонту ми зіштовхнулися з проблемою проходження платежів через рахунки Держказначейства. Також, важливим є питання об’ємів випуску асфальтно-бетонної суміші і питання, яке сьогодні піднялося — це претензії санепідемстанції. Я говорив, що треба виходити не тільки з інтересів власного мундиру, а виходити в першу чергу з інтересів громади міста. Можна шукати будь-які причини, щоб щось не робити, але якщо хочеш вирішити проблему, то шукаєш шляхи».

Віктор Анушкевичус відмітив, що невдача із перенесенням асфальтного заводу пов’язана виключно із фінансово-економічною кризою.

«Відповідно, зараз інвестор не готовий здійснити ті рішення, які ми прийняли в свій час і на виконавчому комітеті й на сесії міської ради, — каже Віктор Анушкевичус, — Коли криза мине, якщо інвестор не відмовляється від своїх забов’язань, то асфальтний завод буде перенесений».

За словами міського голови, зараз асфальтний завод є дуже потрібним.

«На сьогодні ми маємо ситуацію із дорогами, тому без асфальтно-бетонної суміші, ніякого ні ямкового ремонту, ні капітального ми зробити не зможемо, — каже Віктор Анушкевичус, — Наразі, завод не працює по декільком причинам. Завод не працює тому, що ми поки не можемо вийти на ті об’єми споживання асфальту, яка б не приносила збитків заводу. Друге - це звичайно ж те, що немає бюджету. Найбільше асфальту споживається ж тоді, коли проводяться роботи капітального характеру. Тому, на сьогодні сформовано вісім бригад, які готові використовувати до 100 тон асфальту. Це приблизно нульова рентабельність роботи заводу».

На завершення імпровізованого брифінгу, Віктор Анушкевичус сказав, що питання санепідемстанції і асфальтного заводу тягнеться близько 15 років.

«Якщо за 15 років воно не вирішилося, то не потрібно таким чином загострювати ситуацію зараз», — сказав мер.

Зазначимо також, що Микола Недоступ і Тарас Лаврук коментувати цю ситуацію відмовилися.

old_editor, 20.04.2010 19:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини