Івано-франківський асфальтний завод не працює. Працювати лише на ямковий ремонт не вигідно — Лаврук

Франківський асфальтний завод може бути запущений тільки після прийняття бюджету та вирішення питання по його повному завантаженню.

Про це, в інтрев’ю «Малакаві», розповів директор заводу Тарас Лаврук.

«Дійсно, на даний час завод не працює, працівники знаходяться у відпустках, — говорить Тарас Лаврук, — Для того, щоб він запрацював, необхідно владі прийняти вольове та принципове рішення по його повному завантаженню. Завод - це великий механізм. Він повинен працювати, як годинник і повинен приносити прибуток, а не лиш накопичувати борги. Також, для його запущення, потрібно багато коштів. Без бюджету - це неможливо».

За словами Тараса Лаврука, робота асфальтного заводу тільки на виробництво асфальту для ямкового ремонту є збитковою.

«Для нормальної роботи заводу, необхідно, аби він виробляв хоч би 150 тон асфальту в день, — розповідає директор заводу, — На ямковий ремонт в день потрібно лише 30 тон, тому картина, на даний час, не з ліпших. Проте, завод може запрацювати в будь-який момент».

Тарас Лаврук переконаний, що якість франківського асфальту нічим не поступається чернівецькому.

«Так, в Чернівцях обладнання краще, але технологія та складові (бітум та граніт) залишаються такими ж. Це, як запекти хлібину в печі вдома і в пекарні, — говорить Тарас Лаврук, — Результат майже однаковий і якість продукту не падає. А те, що хочуть для ремонту міських доріг возити асфальт із Чернівців, то тут є багато нюансів. По-перше, робити це потрібно 40-тонними машинами. Доставивши асфальт, його треба відразу укласти, а для цього ж треба зробити велику підготовчу роботу по зачистці вулиць від старого асфальту. По-друге - якщо возити асфальт здалеку, то він буде «золотим», а це невигідно нікому».

old_editor, 19.04.2010 18:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини