Тарифну політику діючої міської влади інакше як знущанням назвати не можна – Соловей про вивіз сміття

Відповіддю на громадські слухання, які організувало АТП-0928 про підвищення тарифів на вивіз сміття, стала прес-конференція «Громадського форуму». Вони висловили свою незадовільну позицію щодо підвищення даного тарифу майже на 50 %.

Як пояснює Юрій Соловей, лідер «Громадського форуму», директор АТП-0928 так і не обґрунтував свою позицію підвищення тарифу на вивіз сміття. Ще більш незрозумілим є такі зміни після листопадового завищення тарифу на ту ж послугу на 20 %.

«Це масове перекачування грошей мешканців міста у кишеню міської влади. Тарифну політику діючої міської влади інакше як знущанням з населення назвати не можна», – каже Юрій Соловей.

Виявляється, «Громадський форум» на сьогодні перебуває у судовому процесі по діючих тарифах на вивіз сміття, тобто 4,42 грн., які організація вважає необґрунтованими. Крім того, прибуток АТП-0928 за 9 місяців 2009 року, як стверджує лідер організації, становив пів мільйона гривень, що є ще суттєвішим доказом щодо зайвості підвищення тарифу на дану послугу.

«Якщо підприємство не може займатися вивозом сміття по існуючих тарифах, то нехай винесе це на тендер. Я переконаний, що знайдеться підприємство, яке займеться цією діяльністю», – запевняє Юрій Соловей.

Щодо громадських слухань, проведених АТП-0928, як пояснив юрист «Громадського форуму» Володимир Чорноус, вони пройшли з порушенням законодавства, оскільки була порушена сама процедура.

«Будь-яке підвищення тарифів повинно відбуватися за участі громадських слухань, а те, що було цими днями, - це, швидше, круглий стіл. Оскільки жодні пропозиції, що прозвучали від голів будинкових комітетів та інших організацій до протоколу не вносилися, так само не було й необхідного голосування», – розповів Володимир Чорноус.

old_editor, 16.04.2010 16:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини