Я би не хотів, аби напад на мене пов’язували із приходом нової влади, хоча тільки вона з’явилася, б’ють журналістів — Дем’янів

Головний редактор «Коломийського вісника» Василь Дем’янів народився у сорочці.

Принаймні так вважають лікарі, адже травми, які отримав головний редактор «Коломийського вісника», в основному не виключають можливості небезпеки для життя та здоров’я.

Сам же Василь Дем’янів пов’язує напад на себе із професійною діяльністю, хоча уточнювати, кого саме він підозрює, відмовився, пославшись на посттравматичний стан.

«Я б не ризикував когось звинувачувати, — каже Василь Дем’янів, — Адже після такого нападу кожен здається хуліганом».

За словами Василя Дем’яніва, правоохоронні органи відпрацьовують наразі 5-7 версій мотивів нападу.

«Правоохоронці взяли підшивку наших газет за 2009 рік. Вивчають усі публікації, які писав я, як журналіст та громадський діяч, шукаючи передумови такого бандитського нападу, — розповідає потерпілий, — На мою думку, їм потрібно взяти матеріали й за 2008 рік, адже там є 40 публікацій, які необхідно теж розглянути».

На думку Василя Дем’яніва, коломийська міська влада цинічно повелася із газетою «Коломийський вісник».

«А саме, в особі перших осіб. У п’ятницю, перед нападом, ми отримали позовну заяву, про те, що міська рада, взявши за основу старий договір із комунальним підприємством, яке збанкрутувало. В такому разі, ми повинні були укласти договір з іншою структурою, але ми цього не зробили. Тому нас примусово виселяли, — говорить Василь Дем’янів, — 8 квітня, коли мало відбутися слухання по цій справі, через наше клопотання його перенесли. Проте, всі прекрасно знають, що в нас є Закон, який забороняє виселення редакцій друкованих видань, книгарень та ін. кого стукають по голові, а законнообрані слуги народу не дуже сильно на це зважають».

Щодо мотивів нападу, то Василь Дем’янів також зазначив, що вони можуть бути пов’язані зі статтями, які друкувалися в газеті, щодо коломийського парку.

«Про парк, коли його хотіли розщепити, ми написали коло 40 публікацій. Також вивчається ситуація навколо «Торговиці», де новий ринок стоїть, а продають усі в болоті, — говорить Василь Дем’янів, — Також є тема, яка, правда, уже вичерпана - це стосовно підняття в 3-9 раз цін на оренду землі в Коломиї. Мною створено організацію, яка почала боротися за те, щоб знизити цифри, які ставилися у розрахунку, адже вони були завищені. 8 квітня сесія міської ради таки відмінила це своє рішення, правда, там був і протест прокурора, та інших людей».

Потерпілий від рук невідомих Василь Дем’янів вважає, що журналістам потрібно попри все боротися за правду.

«Поки ми маємо мікрофон, ручку та чисте сумління, ми повинні бути разом та боротися проти будь-яких утисків, — говорить Василь Дем’янів, — На такі випадки, як стався зі мною, реакція повинна бути на всіх щаблях суспільства. Я би не хотів, аби це пов’язували із приходом нової влади, хоча тільки-но вона з’явилася, відразу б’ють журналістів».

За словами завідуючого відділу нейрохірургії Івано-франківської обласної лікарні Юліана Худецького, про інвалідність Дем’яніва поки говорити рано.

«Потерпілого відразу було доставлений до коломийської лікарні, де йому надали невідкладну допомогу. Після того, зважаючи на тяжкий стан хворого, його було доставлено до обласної лікарні. Йому зробили комп’ютерну томографію, в результаті чого було встановлено, що у хворого вдавлений багатофрагментний перелом кісток черепа в тім’яній частині голови, — розповідає Юліан Худецький, — Була зроблена операція, усі уламки забрано та проведена первинна пластика. Стан хворого нормальний. Рани, а їх було дві, зажили первинним натягом».

Юліан Худецький зазначив, що у хворого, окрім травми голови, є ще багаточисельні травми кінцівок.

«Основна - це перелом колінного суглоба. Хворий зараз знаходиться у гіпсовій лангеті. Такий хворий, як правило, лікується 3-4 місяці. Питання про те, коли Василь Дем’янів зможе ходити не ставиться. Це буде видно через 4 місяці, — говорить лікар, — На днях хворий буде виписаний із відділення на лікування за місцем проживання у травматолога та невропатолога».

old_editor, 16.04.2010 00:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини