Маючи «Молокозавод», «М`ясокомбінат» та «Цукровий завод», не маємо свого цукру, ні м`ясної, ні молочної продукції – Вишиванюк

Губернатором Прикарпаття Михайлом Вишиванюком було зібрано раду з питань соціально-економічного розвитку регіону. На раді Михайло Вишиванюк наголосив на основній стратегії регіону – підняти промислові галузі на належний рівень.

«Президент поставив завдання організувати роботу так, щоб за 10 років ми увійшли в двадцятку кращих держав Європи. Тому ми повинні почати працювати. Як напрацюємо, так область буде рухатися наступні десять років. Обласна адміністрація розгляне усі пропозиції щодо покращення економічного розвитку регіону. Хто не хоче працювати, може бути вільний», — заявив новопризначений голова Івано-Франківської області.

Основним питанням на найближчий час Михайло Вишиванюк визначив питання налагодження виробництва та переробки молоко-, м`ясопродукції та цукрового буряка в області. При цьому, губернатор наголосив на невиправданості завозу даної продукції з інших міст при наявності широких можливостей користуватися продукцією місцевого виробника.

«Маючи свій «Молокозавод», «М`ясокомбінат» та «Цукровий завод», ми не маємо ні свого цукру, ні м`ясної, ні молочної продукції. При цьому, наше молоко, цукрові буряки та м`ясо успішно вивозять у Чернівецьку, Тернопільську області, у Кам`янець-Подільський на переробку. У нашій області повинна бути уся своя харчова продукція», — каже Вишиванюк.

Висловився губернатор й щодо рослинної продукції та земель, які пустують без засаджень. Він заявив, що земля, яка не використовується під сільське господарство, згідно закону, буде вилучена у землевласника, запропонувавши начальнику сільського господарства Миколі Сухолиткому розпочати роботу негайно, або звільнити посадове місце.



«У нас не повинні пустувати землі, які можна використати у аграрній промисловості. Так що, пане Сухолиткий, або робіть, або йдіть туди, звідки прийшли»
, — звернувся губернатор до начальника головного управління агропромислового розвитку.

old_editor, 15.04.2010 19:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини