КУН об`єднається для спротиву сьогоднішній владі. Правда про те, коли і як саме чинитимуть спротив, мовчать

Як заявили члени міського об`єднання Конгресу Українських Націоналістів, Західна Україна повинна об`єднатися для того, щоб проявити своє незадоволення та непокору владі, яка веде антиукраїнську політику.

Основною своєю метою у найближчий час кунівців, спільно з об`єднанням «Народний вибір», є намагання донести до влади реальний спротив значної частини України щодо дій провладної верхівки «перелаштувати» країну під себе. Першими діями організацій будуть численні акції громадської непокори.

«Ймовірно, зі своїми діями ми трохи запізнилися. Основні питання, які на сьогодні розколюють державу, потрібно було піднімати раніше. Ми не розуміємо, чому всі політичні сили, які в нас є, досі мовчать. Тому ми, як націоналісти, вирішили, що повинні відстояти землю на якій живемо», — каже голова КУНу Євген Щупак (запитання про «Свободу», яка регулярно організовує подібні акції, кунівці просто проігнорували).

Солідарний з членами КУН координатор об`єднання «Національний вибір» Святослав Перцович зауважив, що перші дії, які будуть зроблені організаціями щодо відстоювання української позиції перед владою, стане значне об`єднання більш як десяти громадських організацій та партій.

«Зокрема, до співпраці ми плануємо залучити,окрім КУНу, Українську народну асамблею, Українську партію, що стосується Києва. А також місцеві організації, зокрема ГО «Меморіал», Братство УПА та інших», — каже Святослав Перцович.

На даний час КУНівці не поспішають глибше розкрити свої плани щодо очікуваних акцій та протестів, а також їх тематики.

old_editor, 15.04.2010 19:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини