Вчора 150 прикарпатців відправили до лав Збройних Сил. Мені дуже хочеться захищати рідну Україну — Руслан Шевчук

Вчора в Івано-Франківську урочисто відправили до лав Збройних Сил України та інших військових формувань 150 прикарпатців.

На розподільному пункті було людно - окрім самих призовників, їх батьків, друзів та родичів, привітати новобранців прибули й вищі чини області, зокрема тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника губернатора Івано-Франківщини Василь Плавюк.

«Івано-Франківська область першою виконала рознарядку на призов на службу до Збройних сил наших юнаків – це приємно, — каже Василь Плавюк, — Служіння Вітчизні завжди був почесним обов’язком кожного юнака і приємно, що сьогодні 150 молодих людей підуть його виконувати».

Щодо самих призовників, то бажання служити у них виявилося чимало.

«Мені дуже хочеться захищати рідну Україну, — каже призовник Руслан Шевчук, — Це для мене святий обов’язок, що підкріплений великим бажанням. Шкода, що багато моїх ровесників не усвідомлюють цієї важливої місії кожного громадянина».

За словами начальника обласного збірного пункту обласного комісаріату підполковника Ігоря Павлюка, стан здоров’я цьогорічних призовників не такий хороший, як хотілося б.

«На превеликий жаль, сказати що стан здоров’я призовників покращився, я не можу, — розповідає Ігор Павлюк, — Він залишився таким, як і у минулих призовах. Кожного перевірено неодноразово на різних комісіях, навіть виїжджали на місця. Маємо, що маємо. До того ж, є велика кількість тих, хто ухиляється від призову до армії. Таких чекає 335 стаття Кримінального кодексу, яка передбачає до трьох років позбавлення волі».

Під музику військового оркестру, призовників освятили на хорошу службу святі отці.

old_editor, 15.04.2010 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини