У Франківську нема кому ремонтувати дороги. Єдиний шанс для місцевих, щоб виграти тендер — об’єднатися в холдинг — Фітель

Заступник міського голови Зіновій Фітель відзначив вагомий вклад Асоціації таксистів у створення проекту рішення щодо ремонту доріг, за який сьогодні одноголосно проголосували депутати міської ради.

Також, на думку Зіновія Фітеля, тендер на проведення ремонтних робіт може бути оголошено тільки після прийняття бюджетів усіх рівнів.

«Дійсно, тендер може бути оголошений тільки після прийняття бюджету міста, коли ми будемо знати точну суму, яка буде виділятися на проведення ремонтних робіт по дорогах. Якщо державний бюджет приймуть у квітні, то ми можемо це зробити десь у середині травня, — розповідає Зіновій Фітель, — Істотними умовами цього тендеру є те, що в цьому році фірма, яка виграє тендер, має вкласти свої коштів на суму 30 мільйонів гривень, а отримувати їх протягом трьох років. Ще однією істотною умовою є те, що якщо фірма виконає робіт на 15 мільйонів, то і ці гроші вона буде отримувати протягом трьох років рівними частками».

Зіновій Фітель зазначив, що перелік вулиць, які потребують негайного ремонту, є значно ширший, аніж той, що представлений у проекті рішення.

«Ми намітили основний перелік вулиць, адже за рік усі дороги не відремонтуєш, — говорить заступник міського голови, — Ми можемо його доповнити до 10, 20, але від їх кількості в переліку, кількість відремонтованих доріг не збільшиться. Треба шукати кошти. В даному випадку ми запропонували інвестору вкласти свої кошти із відтермінуванням оплати. Якщо цей експеримент нам вдасться, то ми будемо мати логічне завершення цієї теми. Ми на другий рік також будемо щось пропонувати. Це тільки початок».

Мотивами для звернення до облради про передачу деяких доріг в держвласність, за словами Зіновія Фітеля, буде невелика пропускна здатність лисецького мосту після повені 2008 року, що привело до збільшення потоків транспорту до міста Івано-Франківська.

«Щодо передачі вулиць Івасюка, Набережної та інших в загальнодержавну власність, то ми звернемося до сесії обласної ради, до ОДА та Кабінету Міністрів України з цим питанням, — каже Зіновій Фітель, — Колись об’їздні вулиці не вважалися транзитними. Але після цих повеней міст у Лисці знесений і увесь транспорт йшов через місто. Саме цим ми й будемо мотивувати таке звернення».

Зіновій Фітель не виключає участі у тендері й об’єднання місцевих підприємств.

«Минуле засідання тривало біля п’яти годин. Було багато різних версій і в тому числі щодо відсутності у місті підприємств, що можуть взятися за такі роботи, - каже Зіновій Фітель, - Може і в області є такі фірми, я не можу вам сказати. Може бути створений якийсь невеликий холдинг з трьох-чотирьох фірм. У нас є досить потужні виробники щебню, які об’єднавшись із якоюсь дорожньою фірмою, можуть прийняти участь в тендері».

old_editor, 16.04.2010 16:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини