Українська молодь перестала узаконювати свої стосунки. Це не лише ріст самосвідомості а й страх відповідальності - психолог

Згідно статистичних даних впродовж останніх 15 років в Україні значно зменшилася кількість пар, які виявляють бажання зареєструвати свій шлюб. При цьому, зменшилася й кількість розлучень. Як стверджують психологи, досить багато молодих пар просто не поспішають узаконити свої стосунки й живуть у громадянському шлюбі.

«Проживання у незареєстрованому шлюбі має дві сторони. Перша, це те, що молодь не хоче швидко одружуватися, щоб через деякий час не розлучатися. Вони вважають доцільнішим перевірити свої стосунки у спільному житті. Це говорить про високу самосвідомість сучасної молоді. Інша сторона - коли такі стосунки затягуються. Молода пара з роками починає плутати віртуальне і реальне життя. Вони, звикнувши до того, що незалежні одне від одного, не наважуються брати на себе більшу відповідальність», - пояснює психолог Наталя Мухітдінова.

«Я маю права, але не беру на себе обов`язки» - саме так позиціонують свої стосунки, за твердженням психолога, молоді пари, які бояться реєструвати свій шлюб, що швидше схоже на підлітковий страх бути відповідальним за щось.

В цілому, відсутність масових одружень сприяють й відсутності розлучень, які дуже поширені у перший рік сімейного життя.

old_editor, 21.04.2010 16:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини