Ми запросили голландських офтальмологів для того, щоб навчити наших лікарів волонтерства - Микитин

На запрошення івано-франківського Благодійного Фонду «Солідарність» до міста на два дні приїхали офтальмологи з Голландії з метою діагностування людей з вадами зору та надання їм кваліфікованої допомоги. Упродовж цього часу п`ятеро іноземних лікарів оглянуть 350 людей.

«Вони привезли із собою окуляри, а для таких подорожей за власні кошти закупили необхідну апаратуру. Ми запросили їх ще й для того, щоб навчити наших лікарів волонтерства. Показати, як просто допомагати хворим людям безкоштовно», - каже голова фонду Андрій Микитин.

Як стверджує Андрій Микитин, більшість офтальмологів переконані у тому, що проблема зору є чи не найбільшою проблемою,оскільки з проблемами зору до лікарів звертаються тоді, коли починають боліти очі, а це вже ознака того, що лікування безсиле.

«Голландці уже зіткнулися з певними проблемами. До нас прийшла мати з двохлітньою дитиною. Зір у цієї дитини уже -14, у іншої дитини зір на одному оці мінусове, на іншому - плюсове. Для таких дітей лікарі виготовлятимуть спеціальні окуляри у Голландії, а потім направлять до Івано-Франківська, де наш фонд передасть тим людям, кому вони адресувалися», - розповідає голова фонду.

Реакцією на такий проект голландських офтальмологів стала незайва активність й івано-франківських лікарів, які першими, за словами Микитина, прийшли, щоб поспілкуватися з іноземними лікарями. А за попередніми домовленостями «Солідарності» та українських офтальмологів, найближчим часом розпочнеться робота над двома вже українськими проектами.

«Перш за все, ми хочемо започаткувати проект «Читаємо Кобзар та Біблію своїми очима», в ході якого наші медики їздитимуть містами та селами області. Також, на меті є започаткувати спеціальні профілактичні уроки в школах, де лікарі матимуть можливість розповісти про цінність зору та методи його збереження», - каже Андрій Микитин.

old_editor, 20.04.2010 15:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини