Червоний Хрест підвів підсумки Місячника з французькими студентами. Виявляється, ми не вміємо дякувати - Старченко

Як повідомлялося раніше, 7 квітня до Івано-Франківська прибули французькі студенти-благодійники з метою допомогти хворим дітям та пристарілим відчути себе більш захищеними.

Упродовж двох тижнів студенти встигли відвідати санаторії «Сніжинка», «Прикарпатський» та «Смерічка», Микуличинську школу та Ворохтянську школу для дітей хворих на ДЦП.

«Звичайно, 15 студентів, які прибули до нас з Франції, навідалися до дітей не з пустими руками. Частина цих закладів, за їх бажанням отримала спортінвентар, інша частина - необхідну сантехніку та інші подарунки», - розповідає голова обласного центру «Червоного Хреста» Валерій Старченко.

Цікаво, що подарунки, зроблені дітям, не були привезені з Франції, а закуплені на місці.

Як пояснив Валерій Старченко, якщо б французи для благодійності закупили подарунки на своїй Батьківщині, то держава повернула б їм частину грошей, чим студенти вирішили не користуватися.

Крім допомоги студентів, впродовж місячника було зібрано близько чотирьох тонн продуктів харчування, також понад 45 тисяч гривень, серед яких третина - членські внески, близько 5 тисяч - благодійні та понад 600 гривень отримано зі скриньок «Червоного Хреста», 25 тисяч - завдяки проведеним заходам.

Успіхом увінчалися також акції «5 картоплин», «Подаруй книжку». У порівнянні з минулим роком, як розповів Валерій Старченко, грошових надходжень у період місячника «Червоний Хрест» отримав на 30% більше.

«Ми також сподівалися, що відгукнуться банки. В цілому, результатами ми задоволені, але зважаючи на можливості нашої області, очікували більше», - каже голова центру.

До того ж, Валерій Старченко підкреслив, що ми не вміємо дякувати. Очікувалося, що директори санаторіїв, які відвідали студенти, хоча б нагородять благодійників символічними подяками чи організують якийсь захід, але нічого цього не сталося.

old_editor, 20.04.2010 19:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини