Ми не готові до вирівнювання пенсійного віку. Це призведе до міграції професійних кадрів з країни - начальник управління праці

Ірина Акімова, заступник голови адміністрації Президента нещодавно заявила, що Пенсійний Фонд на сьогодні потребує збалансування шляхом вирівнювання пенсійного віку між чоловіком та жінкою. Вона також зауважила, що такий досвід є уже в багатьох країнах світу.

«Так, у багатьох країнах пенсійний вік чоловіка та жінки однаковий. Проте, потрібно зважити, що там ще й демографічна ситуація краща. Середній вік як чоловіка, так і жінки значно вищий, як у нас», - каже начальник управління праці Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська.

Спричинені такі наміри дефіцитом пенсійного фонду, який на сьогодні становить 30 мільярдів гривень.

Зміни щодо пенсійного віку спричинять, як переконує Ярослава Ульванська, критичну ситуацію з професійними кадрами, що підтверджує й кількість вироблення віз на сьогодні.

«Зараз ми не готові до цього, навіть якщо щороку, як передбачає законопроект, додавати пів року до пенсійного віку жінки, розтягнувши таким чином зміни на десять років. Можливо тому цей законопроект не пройшов навіть першого слухання», - запевняє начальник управління праці.

Вона також наголосила на тому, що скоріш за все для працюючих пенсіонерів пенсію скоротять на 50 %, що також наврядчи зможе повпливати на фінансову ситуацію в країні.

old_editor, 20.04.2010 16:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини