Ціни на ярмарку «Весна-2010» були значно нижчими як на продовольчих ринках міста — експерт

У другій половині березня у Івано-Франківську відбувся ярмарок «Весна-2010», на якій була представлена харчова продукція обласних виробників.

У Івано-Франківську ярмарок пройшла на п`яти ринках міста, де була як дрібна промислова продукція, так і харчова, зокрема й буряк, морква, картопля, цибуля. Державна інспекція контролю за цінами повідомляє, що ціни на центральному ринку у звичайний день значно вищі, як були під час ярмарки.

«Здивували ціни на яблука. Тут можна було знайти яблука від двох гривень до п`яти, в той час як на центральному ринку ціна за кілограм яблук не менша від 4,5 гривень», — розповідає Леся Кос, начальник відділу державного контролю цін на ринку продовольства.

Ціни на різну продукцію на ярмарку коливалися у межах плюс-мінус дві гривні, але суттєво відрізнялися від цін, які виставляють перекупщики на ринках, як зауважила Леся Кос.

«Асортимент продукції був досить широким, ціни доступні. Тут можна було знайти навіть саджанці плодових дерев та досить дешевий мед», — каже Леся Кос.

Так, у районі Пасічна та на Новгородському продуктовому ринку представили свою продукцію виробники Галицького та Калуського районів, на вулиці Мазепи - Надвірнянський, Рожнятівський, Тисменецький райони;

на вулиці Стуса - Верховинський, Коломийський; Городенківський, Косівський, Снятинський райони - на Хоткевича.

Окрім обласних виробників участь у ярмарку взяли й місцеві виробники: Івано-Франківський м`ясокомбінат, Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів, Залізнична пекарня та інші.

old_editor, 01.04.2010 15:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини