«Коломияводоканад» завищує тарифи на воду. Державною житлово-експлуатаційною інспекцією виявлено порушення з боку підприємства

У лютому Державною житлово-комунальною інспекцією в Івано-Франківській області була проведена перевірка діяльності комунального підприємства «Коломияводоканал» щодо додержання діючого законодавства, норм, правил, стандартів у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомляють у ДЖКІ, у ході перевірки було виявлено низка значних порушень, зокрема підвищення тарифів у травні - червні 2009 року. Бюджетним установам та іншими споживачам безпідставно було нараховано до оплати 23,31 тис. грн. Невірно розрахований тариф на послуги водовідведення для розрахунків з бюджетними установами й у лютому 2010 року, застосовано рівень рентабельності 19,9 відсотка замість 15 відсотків.

Порушення виявлені також у договорах про надання послуг з постачання холодної води і водовідведення, на очисних спорудах каналізації відсутня схема санітарно-захисної зони, відсутні правила приймання стічних вод підприємством.

«Проблемна ситуація на підприємстві з документацією. Наприклад, відсутні документи про повірку приладу, облік прийнятих стоків, на підприємстві відсутній план заходів боротьби з усіма видами втрат води, багато документів нам просто не було надано», — розповідає бухгалтер ДЖКІ Віра Бойчук.

Впродовж перевірки інспекція виявила, що підприємство здійснює приєднання до водопровідних та каналізаційних мереж нових, введених в експлуатацію житлових будинків, не обладнаних засобами обліку, що є грубим порушенням Закону України «Про питну воду і питне водопостачання».

У результаті рейду, начальником Державної житлово-комунальної інспекції в області було направлено директору КП «Коломияводоканал» І. Калиняку вимогу усунути перешкоди в здійсненні перевірки та надати необхідну для завершення перевірки інформацію. Про виявлені порушення та дії посадових осіб також інформовано керівництво виконкому Коломийської міської ради.

«Наступним кроком нашої інспекції буде лист до прокурора області. Сама ж інспекція не має важелів впливу, щоб вимагати пояснень чи негайного усунення порушень від підприємства», — пояснює Віра Бойчук.



old_editor, 26.03.2010 15:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини