Військові забирають з Прикарпаття міст

Сьогодні військові інженери 13 армійського корпусу сухопутних військ Збройних Сил України приступили до розбирання, та транспортування до місця постійної дислокації важкого механізованого моста, який знаходився в селі Ільці, поблизу містечка Верховина, що на Івано-Франківщині. Цей міст було встановлено одним з перших під час ліквідації наслідків повені у 2008 році. Він був перекинутий через гірську річку Чорний Черемош і з’єднав з «великою землею» населені, і важкодоступні гірські райони Карпат.

«Ми проводимо демонтаж моста на прохання органів місцевого самоврядування, — зазначив начальник відділу оперативного забезпечення 13 армійського корпусу полковник В’ячеслав Ковальчук. – кілька днів тому, вони звернулись до нас з проханням забрати наш тимчасовий міст, адже в них вже збудована постійна переправа».



За словами офіцера міст знаходиться у доброму технічному стані за час його експлуатації на річці Чорний Черемош не виникло жодних нештатних ситуацій. Також офіцер запевнив, що у разі потреби військові інженери знову прийдуть на допомогу населенню. Таким чином на Прикарпатті залишається ще два військових мости, що були встановлені під час повені 2008 року.

Довідково – ВММ (важкий механізований міст). Засіб для подолання водних чи суходільних перешкод шириною до 100 метрів і глибиною до 5 метрів. Загальна витривалість пропуску військ та колісної техніки до 60 тон. Складається з місто укладника та двоколійного прольоту, що складається навпіл. (довжина одного прольоту 17 метрів). Час встановлення одного блоку – 5 хвилин. Процесом керує одна людина.

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр МО України.

old_editor, 25.03.2010 15:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини