Дії проти ЗНО – це, можливо, прохання ректорів до Табачника?

Україною ширяться чутки, спровоковані деякими провладними політиками, що розмови про відмову від ЗНО – це прохання ректорів університетів до міністра освіти й науки Дмитра Табачника.

Коментувати чутки директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук відмовився.

«Чутки є усюди й їм не завжди можна вірити. Цю тему можна б було обговорювати, якщо б був будь-який підтверджуючий документ. Єдине, що можу сказати, це те, що довкола ЗНО дійсно створюють проблеми. Але невирішених проблем немає. ЗНО буде не зважаючи ні на що, бо воно доказало свою чесність», — каже Богдан Томенчук.

Схожу позицію висловила й заступник голови «Єдиного центру», депутат Леся Оробець, заявивши на одній з прес-конференцій, що «проти зовнішнього незалежного оцінювання виступають ректори переважно тих ВНЗ, куди студенти після здачі тестів й одержання гарних балів не йдуть. Тих, які не витримують конкуренції» .

Психологи запевняють, що цілком абсурдною є позиція Дмитра Табачника, який стверджує, що ЗНО понижує авторитет вчителя.

«Якщо вчитель дозволяє собі кричати на дітей – це понижує його авторитет, якщо вчитель дозволяє собі взяти хабара чи погано вчити, щоб потім надавати додаткові уроки за 40 гривень в годину, — це також понижує його авторитет. ЗНО це ніяк не стосується», — вважає психолог Наталя Мухітдінова.

old_editor, 26.03.2010 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини