У Франківську «Свобода» провела флеш-моб «Табачнику в яблучко!». Молодь у своїх діях буде такою ж гострою як дротики для дартсу

23 березня на Вічевому майдані «Студентська Свобода» влаштувала імпровізаційний турнір з дартсу під назвою «Табачнику в яблучко!». Мішенню для змагань став Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник.

Захід пройшов в рамках Всеукраїнської кампанії ВО «Свобода» «Геть Табачника. Зупинимо антиукраїнський наступ на освіту і науку» Його учасниками акції стали студенти та прості перехожі. Бажаючих взяти участь у змаганнях виявилось настільки багато, що біля майданчика організувалась кількаметрова черга. Найвлучніші з них отримали від організаторів символічні подарунки – справжні домашні яблука.

«Акція мала на меті задемонструвати негативне ставлення івано-франківських студентів до особи Дмитра Табачника. Ми не будемо погоджуватись, щоб освітою та наукою в нашій державі керував українофоб Табачник, — заявив під час брифінгу для журналістів координатор обласної «Студентської Свободи» Василь ПоповичСтудентська молодь у своїх діях буде такою ж гострою як дротики для дартсу. Ми не дамо Табачнику спокійно сидіти в м’якому кріслі та втілювати свої антиукраїнські плани. Зокрема щодо скорочення сфери вживання державної української мови, повернення російської мови в школи та виші, переписування національної історії України».

Особливого занепокоєння у студентів викликають заяви міністра, щодо повернення вступних іспитів у навчальні заклади. Це, на думку молоді, сприятиме поверненню у ВУЗи корупції та хабарництва. Щоб попередити однолітків про такі наслідки, ініціатори акції розповсюдили серед учасників спеціальну картку «знижка на хабар». «Свободівці» переконані – з міністром Табачником хабарі стануть невід’ємною частиною життя студентів та абітурієнтів. Тому, в такому разі, радять одноліткам запасатись картками на знижки.

Проте дана акція є безстроковою і триватиме доки одіозного міністра не буде звільнено – наголошують члени ВО «Свобода». Вже завтра «Студентська Свобода» організовує попереджувальний студентський страйк у Прикарпатському національному університеті.

Зауважимо, що подібні акції ВО «Свобода» проводить по всій Україні. На сьогодні під загальною назвою «Геть Табачника. Зупинимо антиукраїнський наступ на освіту і наукуі» «свободівці» провели акції у Львові, Тернополі, Рівному, Луцьку, Хмельницькому, Харкові, Сумах, Вінниці, Ужгороді, Запоріжжі, Одесі, Чернівцях та інших містах.

old_editor, 24.03.2010 14:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини