У Франківську незаконно зрізали вісім тополь. Зловмисників затримали, але вони мовчать про замовника — Андрій Прусак

Минулого тижня група осіб вирізала вісім тополь по вулиці Довженка 13, що біля профтехучилища. Мешканці будинку звернулися до міліції, адже на неодноразові зауваження та прохання показати дозвіл на такі роботи «лісоруби» не реагували.

Про це на сьогоднішній оперативній нараді розповів заступник начальника МВВС з громадської безпеки Андрій Прусак.

«Нами відразу було затримано усіх п’ятьох горе-лісорубів та один автомобіль, який призначався для вивозу дерев, — каже Андрій Прусак, — Всі затримані є жителями навколишніх сіл. Проте відкрито спілкуватися з нами вони не хочуть. На запитання, навіщо вони вирізали вісім тополь, затримані відповідають, що це був наказ власника, проте якого саме не уточнюють. Всі затримані будуть притягнуті до адміністративної відповідальності».

Зазначимо, що вартість однієї зрізаної тополі складає близько 200 гривень. Щоб посадити та виростити нову, необхідно близько тисячі.

«Тому, щоб відшкодувати завдані збитки потрібно забрати автомобіль, якими користувалися затримані, продати його й за виручений кошт насадити нові дерева», — зазначив Віктор Анушкевичус.

Як стало відомо «Малакаві» із неофіційних джерел, декілька років тому міська рада не дозволила проводити будівництво на території, де були зрізані дерева. Напевне, зловмисники подумали, що через деякий час рішення міської ради втратило свою силу і почали проводити роботи по очищенню даної території.

old_editor, 09.03.2010 15:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини