Молодь «просуває» мажоритарку. Коли зберемо достатню кількість однодумців, то плануємо здійснити похід до ВР — Дубас

Людям потрібна мажоритарна система виборів. У цьому переконані активісти громадського руху «Молодь за зміни», які вчора на Вічевому майдані провели флеш-моб «Молодь за мажоритарну».

Невелика кількість учасників акції намагалися привернути увагу громадськості до проблеми виборів в Україні, а саме: недоцільності голосування за пропорційною системою.

Молоді люди тримали у руках аркуші із написами «Брат», «Сват», «Кум», «Олігарх», «Лікар», «Молодіжний лідер», «Громадський діяч» демонструючи, як завдяки недолугій пропорційній системі, цей самий лікар, чи молодіжний лідер , чи громадський діяч не мають можливості бути обраними та допомагати людям, а олігархи та інші «пропорційники» без проблем в чергове обираються для того, аби дбати перш за все про себе.

Керівник проекту «Молодь за зміни» Ярослав Дубас відзначив, що дійсний Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради, Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів» унеможливлює балотування в місцеві органи влади молодих людей, які можуть урятувати ситуацію в країні.



«Поки ми працюватимемо на місцях — будемо звертати увагу людей до цієї проблеми
, — каже Ярослав Дубас, — Також будемо збирати під своє крило активістів. Коли зберемо достатню кількість, то плануємо здійснити похід до Верховної Ради».

Зазначимо, що великої цікавості у перехожих флеш-моб не викликав, за виключенням журналістів, яких було майже порівну із активістами, декількох молодих людей та чоловіка пенсійного віку, який тероризував усіх запитаннями типу: «А за кого то голосувати треба?» та «Що даватимуть?».

old_editor, 05.03.2010 15:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини