Івано-франківські школярі оберуть нового міського учнівського голову. Цього разу з повноваженнями на два роки – Гриновецька

У Івано-Франківську упродовж 10 років існує міська Рада учнівського самоврядування на базі управління освіти й науки міськвиконкому. Завдяки цій раді щороку у місті обирається міський учнівський голова, який відповідає за організацію важливих освітніх питань.

Уже другий рік поспіль обиратиметься голова не членами ради, а представниками усіх шкіл міста – учнями.



«Досі міський голова обирався на один рік. Проте, цього часу надто мало, щоб заявити про себе належним чином та зробити щось вагоме для івано-франківських учнів. Тепер учнівського голову обиратимуть на два роки»
, — розповідає методист міського Центру дитячої та юнацької творчості Мар`яна Гриновецька.

До обов`язків голови входить організація різних освітніх проектів, проблемні круглі столи, співпраця з управлінням освіти.

У 2010 році, як розповідає Мар`яна Гриновецька, на інавгурації міського учнівського голови був підписаний меморандум про співпрацю з міським головою.

«Перші кроки були зроблені ще минулого року у співпраці. Це стало хорошим каталізатором для заохочення до участі у виборах великої кількості учнів. Адже у 2009 році було лише чотири кандидата», – каже Мар`яна Гриновецька.

ІІ загальноміські вибори міського учнівського голови відбудуться 14 квітня.

old_editor, 04.03.2010 14:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини