«Свобода» провела смолоскипну ходу в пам'ять про Романа Шухевича

4 березня в Івано-Франківську з ініціативи «Студентської Свободи» пройшла смолоскипна хода «Молодь пам’ятає Шухевича» до 60-ої річниці загибелі генерал-хорунжого УПА.

Участь у заході взяло понад 80 молодих націоналістів, які сформували двадцятиметрову колону зі смолоскипами. Маршрут розпочався із центральної площі Ринок у Івано-Франківську та проліг через Вічевий Майдан та вулиці Галицька і Незалежності. Під час маршу з уст молодих «свободівців» лунали гасла «Україна понад усе» «Шухевич – Герой України» та «Молодь пам’ятає Героїв».

Студентська колона попрямувала до Меморіального скверу борцям за державну незалежність України. Там відбулась поминальна панахида та невелике націоналістичне віче.

Перед молоддю виступили керівники молодіжного крила партії, а також голова виконкому Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода» Руслан Марцінків. Звертаючись до молодих націоналістів Руслан Марцінків зазначив, що життя і діяльність таких постатей як Роман Шухевич повинні ставати зразком для наслідування сьогоднішніми та майбутніми українцями.



«Роман Шухевич до останнього вів боротьбу за українську державу. Показово, що генерал-хорунжий УПА відмовився виїжджати за кордон, а продовжував очолювати українських повстанців тут на окупованих радянською владою землях. Завдяки цьому діяльність УПА тривала аж до початку 60-их років, а самому Шухевичу це коштувало життя»
, - наголосив один з керівників міської «Свободи».

Молоді «свободівці» поклала пам’ятний вінок до хреста полеглим за волю України.



old_editor, 05.03.2010 15:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини