У березні ЖЕО обласні перевірятиме прокуратура та управління праці. Буде відкрита не одна кримінальна справа – Ульванська

Минулого року прокуратура області відкрила понад 200 кримінальних справ на підприємства державної, комунальної та приватної власності з приводу заборгованості по зарплаті та так званій зарплаті «у конвертах».

У ході слідства було погашено 8 млн. гривень з заборгованості по заробітній платі.

«Підприємства починають усвідомлювати свою проблему лише коли відкривається кримінальна справа. Щоб уникнути вагомої судової тяганини, одразу знаходяться кошти, щоб погасити борги», – каже начальник управління праці ОДА Ярослава Ульванська.

Сьогодні, за даними управління праці, 5 підприємств мають заборгованість по зарплаті у сумі 1 млн. гривень. Проте, порушити кримінальну справу проти них не можливо, адже борг створений не з вини підприємства.

«Наприклад, Калуська нафтогазорозвідувальна станція сьогодні має борг по зарплаті у сумі 167 тис. грн., у той час як державний бюджет боргує підприємству 800 тис. грн.», – розповідає начальник управління праці.

Спільна робота управління та прокуратури розпочнеться з перевірки житлово-експлуатаційних організацій та інших організацій комунальної сфери (водоканал, газконтора та ін.).

Впродовж березня-квітня прокуратура, управління праці області спільно з УЖКГ проводитимуть перевірки по надходженню та реалізації коштів в установі.

«Ми прослідкуємо, куди діваються гроші, які надходять до ЖЕО. Я переконана, що тут ми відкриємо не одну кримінальну справу», – стверджує Ярослава Ульванська.

old_editor, 05.03.2010 11:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини