Георгій Філіпчук, як міністр відповідного відомства, взяв відповідальність за ситуацію в Калуші на себе

В ході наради в Калуші міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук запропонував декілька варіантів виходу із ситуації, що склалася в Калуші внаслідок безконтрольної діяльності ВАТ «Оріана».

«По-перше, ми зовсім не виконуємо вимоги Стокгольмської конвенції. Тому нам слід негайно запропонувати план дій по знешкодженню наслідків діяльності «Оріани», — сказав міністр, — Ми можемо запропонувати для уряду такий план. Вартість першочергових дій 15 мільйонів гривень. Попри масу проблем це питання не є дискусійним, адже воно виходить за рамки території самого міста, тому становить загрозу для цілої країни».

Також міністр сказав, що не чекаючи вказівок «зверху» потрібно здійснювати геологічний контроль на цій території, адже маємо там проблеми із просіданнями та зсувами.

«На жаль, сьогодні ми не маємо жодного наукового обґрунтування того, що є в Калуші», — сказав Георгій Філіпчук.

Міністр наголосив, що потрібно визначитися, по якій формулі діяти - чи консервувати виробництво, чи діяти за іншою формулою - формулою розвитку цих територій.

«Адже тут ми маємо унікальний природно-виробничий потенціал, але недофінансування привело до таких плачевних наслідків. Ми не створили жодних умов для інвестиційно-привабливого клімату. Я мав кілька зустрічей з різними іноземними інвесторами, але щоб вони взялися до справи, нам перш за все потрібно довести до кінця свою справу, а це забезпечити екологічну безпеку території», - зазначив Георгій Філіпчук.

Георгій Філіпчук, як міністр відповідного відомства, взяв відповідальність за ситуацію в Калуші на себе, відзначивши при цьому, що надалі не потрібно робити таких страшних помилок, які робилися донедавна.

old_editor, 03.02.2010 11:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини