За поразку від «Експресу» у Львові «Олімпія» взяла реванш у Калуші

Калуська «Олімпія» повністю реабілітувала себе в очах своїх уболівальників за єдину поразку в першому колі чемпіонату Західноукраїнської аматорської хокейної ліги (ЗУАХЛ), якої зазнала від «Експресу» у Львові з рахунком 2:6. Минулої неділі на катку Калуського льодового палацу вона взяла у львівської команди реванш. І перемогла «Експрес» теж з рахунком 6:2. Причому переграла свого суперника за всіма компонентами хокейної гри, закинувши у ворота львівського голкіпера Олексія Козачука по дві шайби у кожному періоді (2:1, 2:0, 2:1).

Рахунок цього поєдинку, за яким спостерігала найчисленніша в нинішньому чемпіонаті ЗУАХЛ глядацька аудиторія (за різними даними, від 1,7 до 2 тис. чол. – Авт.), міг бути ще більш непристойним для гостей. Тільки п’ять разів після кидків гравців «Олімпії» шайба влучала у штангу воріт, а у багатьох випадках надійно зіграв голкіпер «Експресу».

У калуського воротаря Андрія Куця порівняно з його львівським візаві роботи за весь матч було явно менше, але він теж справедливо заслужив оплески вболівальників. Дві шайби влетіли у ворота «Олімпії» з вини безпосередньо захисників, які допустили грубі помилки.

Варто також сказати, що львівська команда «Експрес» мала більше часу для підготовки до важливого поєдинку з «Олімпією». У суботу, за день до цього матчу, вона була вільна від календарних ігор чемпіонату ЗУАХЛ. Натомість калуська команда цього дня зустрічалася вдома з командою «Еней» (Дрогобич), яку перемогла з рахунком 8:0. Однак це не допомогло хокеїстам «Експресу» здобути в Калуші хоча б одне очко.

Перемігши «Експрес», одного з основних своїх суперників у боротьбі за золоті медалі чемпіонату ЗУАХЛ сезону 2009-2010 рр., калуська «Олімпія» одноосібно очолила турнірну таблицю цих змагань. У своєму активі тепер вона має 39 очок, які здобула у 14 іграх. Друге місце посідає ХК «Луцьк» (33 очки після 12 ігор). Львівський «Експрес» (11 ігор, 27 очок) опустився на четверте місце, пропустивши на третє команду «Явір» з Яворова (13 ігор, 28 очок).

Хороші шанси зберігає калуська «Олімпія» і на вихід у плей-оф чемпіонату України із дивізіону «С» (захід), де її суперниками є вже вищезгадані команди «Луцьк», «Експрес», «Явір», а також львівський «ВІМ-Беркут».

Василь Ткачук

old_editor, 01.02.2010 15:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини