У Калуші пройшов ХХІ Всеукраїнський турнір з шахів пам’яті Степана Бандери

Об’єднаний профком «ЛУКОР-Карпатнафтохім» разом з Калуською міськрадою організували і провели в ПК «Мінерал» ХХІ традиційний Всеукраїнський турнір з шахів пам’яті уродженця Калущини, провідника ОУН Степана Бандери.

На ці змагання з’їхалися до Калуша з різних регіонів України 39 шахістів не нижче першого дорослого розряду, а також прибули 11 калуських шахістів. Всі вони були учасниками основного турніру А, який проводився за швейцарською системою, що передбачає комп’ютерне жеребкування згідно з Правилами ФІДЕ.

За результатами зіграних 10 партій переможцем Всеукраїнського турніру з шахів став майстер ФІДЕ Петро Голубка з Вигоди, який отримав у нагороду 800 грн. Друге місце посів кандидат у майстри спорту Михайло Кепещук з Долини, а третім призером став майстер спорту Михайло Ярмистий з Чернівців, яким були вручені грошові премії в сумі 400 і 300 грн. Отримали відповідні грошові винагороди і шахісти, які посіли в загальному заліку місця з четвертого по десяте. Був серед них і калушанин, кандидат у майстри спорту Всеволод Ритенко, який спромігся вибороти шосте місце.

У змаганнях серед жінок перемогу святкувала міжнародний гросмейстер Мар’яна Гуда з Моршина, серед шахістів міста Калуша перше місце посів кандидат у майстри спорту Володимир Богдан, львів’янин Володимир Наритник найкраще виступив на турнірі серед шахістів-ветеранів, а серед шахістів-інвалідів не було рівних Василю Іленяку з Рожнятівського району.

У турнірі Б, в якому змагалися переважно шахісти другого розряду (19 учасників – авт.), всі призові місця посіли калушани, а саме: Михайло Шевчук – 1 місце, Володимир Гриценко – 2 місце, Василь Тимків – 3 місце.

Передбачили організатори Всеукраїнського турніру з шахів грошову винагороду і для наймолодших його учасників. Її отримав калушанин Андрій Левицький, який здобув перше місце у змаганнях серед дітей 2000 року народження і молодших.

Василь Ткачук

old_editor, 27.01.2010 16:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини