У Калуші перекрили каналізацію в 72-ох квартирах

Адміністрація комунального підприємства «Водотеплосервіс» обіцяла з 25 січня повернутися до так званого карального методу боротьби з боржниками – впровадити в Калуші обмежений графік постачання холодної води, якщо мешканці міста терміново не почнуть погашати заборгованість за надані компослуги. Та поки що комунальники вирішили почекати й проаналізувати, як населення розраховувалося впродовж січня.



Однак слід зазначити, що це не перший радикальний метод боротьби зі злісними боржниками, яким користується це підприємство. З липня минулого року «Водотеплосервіс» почав блокувати каналізацію тим боржникам, які завинили за воду і каналізацію понад 700 гривень. Таку установку підприємство взяло в оренду в Дніпропетровську з правом подальшого викупу (коштує вона близько 57 тис. гривень). Боржників завчасно повідомляють про те, що їм перекриють каналізацію у випадку непогашення в десятиденний термін боргу.



Каналізація перекривається через стояк, з даху багатоповерхівки. На блокування однієї квартири витрачається 2-3 години. А для того, щоб поновити водовідведення, жителі відключених квартир повинні не лише погасити заборгованість за водопостачання і водовідведення, але й заплатити 420 грн. за саме підключення.

Цей метод, як стверджують у «Водотеплосервісі», дієвий, адже ті люди, яким прийшло повідомлення про відключення, або одразу погашали наявну заборгованість, або писали відповідні розписки, в яких зобов’язувалися протягом певного часу розрахуватися з комунальниками. Крім того, 60 калушан реструктуризували свої борги.

За словами заступника директора КП «Водотеплосервіс» Ігоря Яніва, сьогодні без послуги з водовідведення продовжують залишатися 72 боржники. 34 абонентам «Водотеплосервісу», до яких вживалися заходи впливу із застосуванням установки блокування каналізації, послугу з водовідведення було відновлено повторно.

Віра Любинець

old_editor, 28.01.2010 17:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини