Калуська «Олімпія» завдала першої поразки ХК»Луцьк»

У суботу, 16 січня, калуська «Олімпія» провела свій останній і найважливіший матч в першому колі чемпіонату Західноукраїнської аматорської хокейної ліги (ЗУАХЛ) та в західній зоні «С» чемпіонату України з хокею. Вона приймала на льодовій арені в Калуші хокейну команду «Луцьк», яка в сезоні 2009-2010 рр. в офіційних поєдинках двох турнірів досі здобувала тільки перемоги.

Підвищену зацікавленість до матчу команд-лідерів західного регіону України проявили не тільки мешканці Калущини, а й окремі прихильники хокею з інших міст. Тож цього дня в Калуському льодовому палаці, як мовиться, ніде яблуку було впасти. І поєдинок виправдав сподівання любителів цієї гри.

Окрилена неабиякою підтримкою публіки, «Олімпія» з перших хвилин матчу захопила ініціативу та все частіше турбувала голкіпера ХК «Луцьк», який у трьох випадках у першому періоді таки виявився безсилим захистити свої ворота. Причому другу шайбу калушани закинули, граючи в той момент у меншості.

Перший період так і закінчився з рахунком 3:0 на користь калушан. У другому періоді глядачі закинутих шайб не побачили, хоча, відверто кажучи, в «Олімпії» було більше моментів, аби збільшити рахунок, ніж в ХК «Луцьк» вразити ворота калуського голкіпера Андрія Куця.

Він і в третьому періоді жодного разу не дозволив це зробити суперникам, а ось «Олімпія» зуміла закріпити свій успіх. Відзначився нападник Андрій Романчук, який закинув четверту шайбу у ворота ХК «Луцьк» і забезпечив таким чином «Олімпії» загальну перемогу над принциповим суперником з рахунком 4:0.

Тепер калуська команда очолила турнірну таблицю чемпіонату ЗУАХЛ, маючи в своєму активі 27 очок. На три очки менши набрали ХК «Луцьк» та львівський «Експрес», щоправда, вони ще мають зіграти в першому колі чемпіонату по одному перенесеному матчу відповідно з командами «Ротор» (Хмельницький) та «Явір» (Яворів).

Варто також сказати, що наразі в чемпіонаті ЗУАХЛ продовжують змагання десять з дванадцяти команд, які спочатку брали в ньому участь. Першою за рішенням оргкомітету турніру зійшла з дистанції команда «Чернігівські пінгвіни», в складі якої виступали «незаявлені» гравці. А 11 січня оргкомітет чемпіонату ЗУАХЛ своїм рішенням дискваліфікував й івано-франківську «Ватру». Відповідно до ухваленого ним документа, хокейну команду з обласного центру знято з турніру «за неодноразове грубе порушення Регламенту змагань АХЛ, а також за зрив без жодних підстав календарних ігор чемпіонату з ХК «Подоляни» й ХК «Червоноград».



Василь Ткачук

old_editor, 18.01.2010 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини