У Калуші в день виборів Президента відбудеться й місцевий референдум

Відповідно до рішення сесії Калуської міської ради від 11 листопада 2009 року, у Калуші 17 січня, у день президентських виборів, проводитиметься й місцевий консультативний референдум. Калушани визначатимуться з запитанням, чи вважають вони, що територія м. Калуша є зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Слід зазначити, що ідея визнати Калуш зоною надзвичайної екологічної ситуації, зважаючи на екологічні проблеми, які з року в рік загострюються в зоні діяльності ДП «Калійний завод», у депутатів виникала неодноразово. Надсилалися навіть відповідні клопотання у органи державної влади. І ось депутати вирішили обговорити це питання на місцевому референдумі.

Як повідомили в оргвідділі Калуської міськради, визначатимуться на референдумі калушани вже після того, як проголосують за Президента. Скриньки, в які вкидатимуть бюлетені, розміщуватимуться в окремих приміщеннях. Це робиться для того, щоб не відволікати тих людей, які ще не проголосували на президентських виборах.

На консультативному референдумі працюватимуть 29 комісій, які утворені відповідно до розпорядження міського голови Ігоря Насалика.

Віра Любинець

old_editor, 16.01.2010 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини