Лист-звернення на адресу редакції інтернет-видання «Малакава» від Ігоря Дебенка

Перш за все хотів подякувати за критику. Мені щиро прикро, що матеріал, написаний мною, спричинив негативні наслідки.

Однак, надсилаючи статтю в редакції видань, я не ставив собі за мету отримати хоча б якісь кошти, чи як було написано «заробити». Я не сподівався, що за матеріал, який подається як погляд окремої особи й публікується у так званих колонках «думки вголос» чи «погляд» передбачається винагорода. Жодне з видань, на яких було опубліковано статті, не зв'язувалося зі мною ні до, ні після опублікування з метою обговорення питання фінансів. Я й на це наразі не сподівався. Лише редакція «Малакави» зателефонувала й повідомила про те, що бажала б надрукувати статтю «Особливості президентської кампанії на Прикарпатті», на що я відповів, що вона вже була опублікована на одному з інтернет-видань. Редактор ж одного із сайтів, розмістивши матеріал, зауважив, що було б добре, якщо б я надсилав свої матеріали трішки швидше, оскільки їх вже розмістили й інші сайти.

За надіслані мною матеріали я не ставив умову й не прагнув отримати жодної фінансової винагороди, а лише керувався єдиною метою - щоб мої думки стали відомі широкій громадськості.

Відповідно, жодних гонорарів за опубліковані статті не отримував. Справа в тому, що зазначені статті були фактично першими матеріалами, які я наважився надіслати й які були опублікованими. Я, відверто кажучи, вважав, що якщо ти не вимагаєш ніяких коштів за публікацію, то маєш право надсилати її різним виданням. Жодних поганих намірів й бажання скомпрометувати ні один із сайтів чи себе особисто в мене не було. В цьому моя совість чиста і за ці слова можу заприсягтися.

Та, попри це, хотів б ЩИРО ВИБАЧИТИСЯ перед Редакцією. Сподіваюсь, що ВИ мене зрозумієте й погодитеся на подальшу співпрацю.

Дякую.

P.S. Навряд чи ці слова ви не погодитесь розмістити на сайті, однак все ж таки сподіваюсь на це. Адже чи хотілося б мені, будучи юним й недосвідченим, заявляючи про себе, розпочинати із скандалів? Дані листи із вибаченням було надіслано на адреси й інших видань. У будь-якому разі все, що тут написано є чистою правдою й написано від щирого серця. Сподіваюсь на розуміння. Дякую.

Ігор Дебенко

Від редакції: Стосовно гонорарів, то Ігор Дебенко точно знав, що «Малакава» таки збиралася заплатити йому за статтю. Адже після того, як на адресу видання був надісланий перший матеріал «Особливості президентської кампанії на Прикарпатті», автору зателефонували і повідомили суму гонорару, яку редакція може заплатити за статтю. Так дійсно, тоді у розмові із головним редактором Ігор Дебенко повідомив, що цю статтю вже «взяв» інший сайт. У розмові було сказано, що оскільки стаття уже опублікована, то «Малакава» не може розмістити її як оригінальну, хіба що з зсипкою на інший сайт, але тоді гонорар автору заплачений не буде. У розмові прозвучало, що статтю опублікувала Правда, редактор зауважив, що там очевидно гонорар більший (цю думку підтвердив Ігор Дебенко) тому йому вигідніше, що матеріал «взяв» інший сайт .

old_editor, 15.01.2010 14:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини