Житлово-комунальні господарства області незаконно завищують тарифи на комунпослуги — Петро Іванишин

Провівши десять перевірок у житлово-комунальних господарствах області, Державна житлово-комунальна інспекція Івано-Франківської області виявила ряд порушень, з різних причин допущених як комунальними, так і приватними організаціями. Одним із найсуттєвіших порушень є неправомірне завищення тарифів на комунальні послуги. Сума такого перевищення цін на перевірених об'єктах становить 338 тисяч гривень.

«На сьогодні ведеться слідство. Поки що ця справа не дійшла до прокуратури. Проте, до прокуратури ми подавали звернення на предмет дії спротиву ЖКГ», — розповідає Петро Іванишин, начальник інспекції.

Також, значна кількість й технічних порушень: аварійний стан ліфтів, відкритий доступ до електричних щитів, забруднена територія та ін.

Упродовж роботи інспекції, а розпочалася вона лише у 2009 році, по області було одержано близько 300 скарг. Основними темами скарг стало перевищення тарифів та поганий догляд житлово-комунальних господарств за будинками та прибудинковими територіями, які вони обслуговують.

«Часто начальники ЖКГ та ОСББ мало обізнані у законодавстві, — говорить Петро Іванишин. — Тому часто не погоджуються зі скаргами жильців. Але згодом помилки таки виправляються. З моменту створення нашої інспекції, робота деяких комунальних та приватних організацій таки покращилася».

Петро Іванишин також зауважив, що велика кількість скарг надходить від жителів Івано-Франківська на житлово-комунальні господарства міста

old_editor, 15.01.2010 14:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини