В день виборів в агентстві судових послуг при міському суді працюватимуть волонтери – Андрій Малетин

Агентство судових послуг, яке діє при Івано-Франківському міському суді з жовтня 2009 року, готується до шквалу звернень громадян напередодні та в день виборів. Голова Івано-Франківської обласної ГО « Станіславська правозахисна група» Андрій Малетин каже, що з перших днів роботи звернень було дуже багато – близько 20 людей в день.

Більшість звернень, говорить Андрій Малетин, стосувались оформлення звернень до суду відносно доплат до пенсій дітей війни, сплатити матеріальну допомогу матерям з дітьми до трьох років, а також зухвалого поводження працівників ДАІ, які часом безпідставно штрафували водіїв на великі суми, упереджено та поверхово підходили до складання протоколів.

Потреби є великі у будь-якій юридичній галузі, говорить Андрій Малетин. Роз’яснення прав в суді та роботи суду першочергові звернення мешканців.

Сьогодні важливо звернути увагу, каже голова організації, забезпечення конституційного права кожного громадянина обирати та бути обраним. Багато проблем є у виборчих комісіях, наголошує Андрій Малетин, часто людину, яка проживає довший час, замість того, щоб вписати у реєстр, кажуть звертатись до суду.

На день голосування в агенції працюватиме більше волонтерів, бо зазвичай в день голосування у людей з тих чи інших причин появляється потреба у звернення до суду.

old_editor, 14.01.2010 20:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини