Франківський політолог Ігор Дебенко на власному прикладі показує брудні технології гри, або Як продати одну статтю різним сайтам

В Івано-Франківську працює такий собі молодий та амбітний політолог Ігор Дебенко. І хай би собі і далі працював. Та виявляється хлопчина настільки амбітний, що захотів «засвітитися» буквально на всіх як всеукраїнських, так і місцевих сайтах, проте з однією і тією ж статтею.

Всім виданням юний політолог продавав свої статті, як оригінальні, і тактовно мовчав, що вони вже друкувалися на інших сайтах.

Наприклад, статтю «Мульт личности» Ігор Дебенко 8 січня продав на УНІАН, 9 січня до «Малакави» прийшов лист від Ігоря Дебенка, що спеціально для цього видання він підготував статтю «Муль личности». У листі говориться : «Надсилаю ВАМ матеріал, який, сподіваюсь, ВАС зацікавить й буде вартим бути опублікованим».

«Малакава» його опублікувала, але з огляду на те, що він був уже надрукований на інших сайтах, видалила.



На такий же гачок попалися й інші сайти: Українська Правда, Коломия.org, pravda.if.ua.

Виявляється, що так само Ігор Дебенко вчинив із ще однією статтею «Особливості президентської кампанії на Прикарпатті», яку продав Українські Правді, Коломиї.org, pravda.if.ua, franuk.com, zahidnews.info.

Юристи говорять про те, що Ігор Дебенко діяв незаконно і порушив Цивільний кодекс України.

«Він не дотримався прав інших осіб. Якщо стаття продана одному сайту, як ексклюзивна, автор має дотримуватися чинного законодавства ст. 426 п.2 Цивільного кодексу України. Ігор Дебенко порушив права сайту тим, що продав матеріал іншим сайтам», - говорить Анфіса Трачук, юрист компанії «Традиції права».

old_editor, 14.01.2010 20:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини