Протягом двох днів міським судом було задоволено 18 справ щодо списку реєстру виборців

Зі вчорашнього дня по сьогодні в Івано-Франківському суді розглянуто 18 справ щодо реєстру виборців. 17 — з причини відсутності у реєстрі та одна через помилку у прізвищі.

Суддя міського суду Тарас Антоняк каже, що не зважаючи на повноваження виборчих комісій самостійно здійснювати такі рішення, як внесення до списку реєстру чи поправки в особистих даних виборця, виборчі комісії вважають за потрібне направляти до суду, нічим не мотивуючи своє рішення.

На сьогодні головна категорія звернень до суду саме про реєстр виборців. Тарас Антоняк зазначив, що люди не проінформовані та непідготовлені , що створює певні незручності для тих людей. Виборцям просто кажуть звернутись до суду, але до якого та яким чином провести процедуру заповнення звернення, не кажуть.

Якщо б всі непорозуміння в реєстрі виборців вирішувала виборчий комітет, це було б значно швидше. Тарас Антоняк каже, що при розгляді справи має певний юридичний процес, який вимагає певного механізму розгляду, відповідно і часу, що створює незручності людям, а виборчі комітети відмовляються від відповідальності, мовляв, як вирішить суд – так і буде.

Виборчий комітет має право вносити зміни до списку виборців, але бувають ситуації, що не можуть і тоді направляють до суду, говорить Андрій Малєєв, голова Івано-Франківського міського суду.

Тарас Антоняк каже, що практично всі справи були задоволені, особливо це стосувалось тих справ, де з тих чи інших причин люди не потрапили до списку.

old_editor, 14.01.2010 18:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини