На виборах 2010 можливо проголосувати двічі і прослідкувати за цим непросто – Юрій Лесюк

На цих президентських виборах не уникнути фальсифікацій.

Про це вчора заявив голова обласного КВУ Юрій Лесюк.

За його словами, причина у не співпадінні двох передвиборчих законів: про вибори Президента та реєстрацію виборців, через те, що останній піддається постійним змінам навіть напередодні самих виборів.

До прикладу, голосування на виборах 2010 проводиться лише за місцем проживання, і якщо колись у разі відрядження виборець міг проголосувати за місцем відрядження за відкріпним талоном, то тепер людина зобов’язана голосувати лише за місцем прописки. Однак і тут можна обійти закон.

Проголосувати двічі на виборах не складно – з відповідним рішенням суду зареєструватись у список виборців за місцем відрядження – проголосувати там, у той же день звернутись до суду та виборчої комісії місця постійного проживання і проголосувати ще раз. Відстежити це майже неможливо, говорить Юрій Лесюк. Хоча уникнути подвійного голосування можна, якщо добре спрацюють довірені особи та спостерігачі.

Крім того, виборці готові заробити на виборах. Юрій Лесюк розповів, як на електронну пошту КВУ надійшов лист від чоловіка, який заради експерименту, в інтернеті оголосив, що купує голоси, бажаючих виявилось дуже багато.

Невдовзі в область прибудуть міжнародні спостерігачі, говорить Юрій Лесюк, п’ять груп від ОБСЄ та шість груп від організації ЕНЕМО, всього 18-20 осіб.

old_editor, 14.01.2010 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини