Гриценко, Пабат та Рябоконь не подали кандидатур на члени виборчих комісій – Сергій Благодир

Особливих обставин для того, аби вибори президента на Прикарпатті не відбулись, немає, запевняє заступники голови окружної виборчої комісії Сергій Благодир.

Якщо і є десь недоліки, то лише технічні чи організаційні, які на хід виборів не вплинуть. За словами Сергія Благодира, в області є 302 члени виборчих дільниць, дві треті з них складають кворум членів виборчих дільниць.

Фінансування на організацію виборчих дільниць надійшло в кінці року, кошторис затверджено, якщо ці гроші надійдуть, то на все вистачить, каже Сергій Благодир.



Виборчі бюлетені надійдуть вже в кінці тижня, однак ще є проблеми із сейфами та транспортом.

Крім того, не від усіх кандидатів зареєстровані члени виборчих комісій. Сергій Благодир каже, що немає представників від Анатолія Грищенка, Олега Рябоконя, Олександра Пабата, і лише 11 членів виборчих комісій від Інни Богословської.

Кількісний склад членів виборчих комісій від 22 до 26 осіб . Сергій Благодир ще раз зазначив, що перешкод для голосування не буде.

На будь-які звернення Сергій Благодир обіцяє, що члени комісій реагуватимуть як можна оперативно, наразі, щоправда, скарг не надходило. В разі оскарження збиратиметься комісія і буде реагувати. Але виборча комісія має обмежені законодавством повноваження, ніж суд.

Виборці, які не попали до списків, повинні подати звернутись до суду вже сьогодні і до неділі, бо пізніше це вже не матиме сенсу.

До виборців, які за фізичним станом не мають змоги самостійно піти на виборчу дільниці, члени комісії їздитимуть та перевірятимуть чи дійсно це так, а процедура голосування відбуватиметься у присутності спостерігачів, сказав Сергій Благодир.

old_editor, 14.01.2010 13:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини