Українці без зайвих вагань продають свій голос. «Малакава» у цьому пересвідчилася

Український виборець в умовах економічної кризи, значного політичного застою та безперспективності вибору готовий продати свій голос будь-кому. Охочих зараз є дуже багато навіть не зважаючи на те, що в порівнянні з минулими виборами ціни на такий «товар» впали майже у двічі.

Оголошення типу «продам голос» наповнили останнім часом і всесвітню павутину. Безліч інтернет сайтів пропонують голоси виборців як оптом, так і в роздріб. Ціни коливаються в межах від 200 гривень і до 1000-1200. Люди готові продати голоси своєї сім’ї, родичів, друзів.

Подзвонивши по одному із таких оголошень, кореспондент «Малакави» запропонував літньому чоловікові всього за 300 гривень проголосувати за одного із «непрохідних» кандидатів на що отримав позитивну відповідь. Співрозмовник сказав, що він є інвалідом першої групи, але на вибори піде, тільки, щоб заробити. Від нас була лише одна умова для отримання винагороди - виборець повинен сфотографувати бюлетень на мобільний і вже після того отримати гроші.

Схем передачі «чесно зароблених» є багато. Наприклад, половину суми виборець отримує до голосування, решту - показавши фото бюлетеня. В день голосування до «продавця» приходить смс за кого потрібно голосувати. Можливі й так звані бонуси - це коли кандидат набрав потрібну кількість голосів. Тоді «продавець» отримує додатково 100 гривень. У випадку перемоги кандидата після складання ним присяги отримуйте ще 200 гривень.

Способів розрахунку є також багато. Гроші можуть перерахувати на картковий рахунок, на інтернет-платіжні системи типу «WEB MONEY», поповнити рахунок вашого мобільного телефону або віддати гроші вам просто в руки.

Наші люди, як ми бачимо, без жодних авансів та гарантій готові віддати свій голос. Право на вибір свого майбутнього зараз перетворилося у досить прибутковий бізнес для геть усіх - незалежно від віку, статі та соціального статусу.

old_editor, 13.01.2010 18:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини