16 та 17 січня Івано-Франківській міський суд працюватиме до 24 години – Лілія Перегінець

Передвиборчий процес в Івано-Франківську та й в Україні загалом проходить в ажіотажі та правовому хаосі. Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулась інформативно-роз’яслювальна прес-конференція, аби виборці знали щодо спорів якої категорії вони повинні звертатись до суду, а також де і яким чином отримати необхідну інформацію.

За словами судді міського суду Лілії Перегінець , до компетенції міського суду входять справи трьох категорій, перша з яких оскарження рішення, дій бездіяльності виборчих комісій та членів цих комісій, справи щодо уточнення списку виборців та оскарження рішень, дій або бездіяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, ЗМІ, підприємств, установ, організацій, та їхніх посадових осіб.

Справи інших категорій відносяться до компетенції адміністративного суду, говорить Лілія Перегінець.

Тут слід зазначити, що для рішення суду є обмежені термінові строки. Справи щодо уточнення списку виборців приймаються не пізніше ніж за годину до завершення виборів. Строк судового розгляду такої справи протягом двох днів, не пізніше ніж за годину до закінчення голосування. Оскаржити рішення суду можна у дводенний строк з дня проголошення рішення.

Звертатись до суду щодо оскарження дій, рішень бездіяльності виборчих комісій чи членів цих комісій, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, ЗМІ, підприємств, установ, організацій та їхніх посадових осіб можна за 5 днів з дня прийняття рішення, вчинення дії чи бездіяльності, але не пізніше 24 години дня, що передує дню голосуванню, тобто до 24 години 16 січня.

Крім того, Лілія Перегінець зазначила, що робота суддів при оформленні позовів забезпечена повністю, отримати консультацію та інформацію про заповнення шаблону позову можна на місці у суді.

Справи, які згідно законодавства повинні розглядатись до виборів, повинні мати рішення суду до звершення голосування, якщо після голосування, то лише протягом двох днів – 18 та 19 січня.

В процесі налагодження роботи суду напередодні голосування забезпечено чергування суддів, 16 та 17 січня суд працюватиме до 24 години, що сприятиме оперативному вирішенню скарг, говорить Лілія Перегінець.



old_editor, 14.01.2010 18:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини