Калуська «Олімпія» наздогнала лідерів чемпіонату ЗУАХЛ

У чемпіонаті Західноукраїнської аматорської хокейної ліги (ЗУАХЛ), де змагаються 12 команд, поступово виокремлюються клуби, які в сезоні 2009-2010 рр. будуть фаворитами в боротьбі за нагороди цього турніру. Вже сьогодні, коли більшість команд зіграти по 8 поєдинків у чемпіонаті, що проводиться у два кола, своєю явною перевагою над іншими суперниками виділяються три колективи – ХК «Луцьк», львівський «Експрес» та калуська «Олімпія». Всі вони мають в своєму активі по 21 очку і відповідно посідають три перші місця в турнірній таблиці, розміщуючись в ній послідовно одна за одною залежно від кращої чи гіршої різниці забитих і пропущених шайб.

Калуська «Олімпія» свою перевагу над найближчим переслідувачем – командою «Явір» із Яворова довела в очному поєдинку, що відбувся 2 січня в Калуському льодовому палаці. Переможний результат в цьому важливому матчі калуські хокеїсти забезпечили собі вже в першому періоді, закинувши у ворота суперника п’ять «сухих» шайб. У другому періоді жодній з команд відзначитися не судилося, а третій період знову був за «Олімпією», яка в підсумку перемогла «Явір» з рахунком 8:1.

У першому колі чемпіонату ЗУАХЛ на калуську команду ще очікують три поєдинки, а саме: з хмельницьким «Ротором» (у Калуші), тернопільським ХК «Подоляни» (на виїзді) та ХК «Луцьк» (теж у Калуші). Останній з цих матчів, що пройде в Калуському льодовому палаці 16 січня, для «Олімпії», без сумніву, буде надзвичайно важливим ще й тому плані, що його результат може суттєво вплинути на поліпшення чи погіршення турнірного становища калуської команди в західному дивізіоні «С» чемпіонату України з хокею. В ньому паралельно змагаються шість команд-учасниць чемпіонату ЗУАХЛ/

Відповідно до регламенту чемпіонату України з хокею, право продовжити боротьбу за нагороди буде надано тільки команді-переможцю турніру в західному дивізіоні «С».

Василь Ткачук

old_editor, 04.01.2010 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини