Україна знаходиться на межі екологічної катастрофи — Віктор Ющенко

Ситуація з місцями, де можлива екологічна катастрофа по Україні не одинока. Таку заяву зробив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на нараді у Калуші.

«Що можна говорити про подібні речі? А подібні речі, на жаль, є не тільки в Калуші. Державне підприємство «Горлівський хімічний завод» - друге державне підприємство. Ми вже говоримо про проблеми хімічної галузі, — говорить Віктор Ющенко, — Там накопичено 325 тисяч тон хімічних відходів небезпечного виробництва. Вони зберігаються в бочках, що уже давно знаходяться не в належному стані».

Президент також відзначив важку екологічну ситуацію на гірничо-хімічних підприємствах, Стебницькому гідрохімічному підприємстві.

«Прошу звернути увагу, кругом на цих підприємствах державний статус. Ними безпосередньо керують відповідні міністри, — каже Президент, — Внаслідок тривалого видобутку сірчаної руди виникли не прогнозовані техногенні явища, пов’язані із зсувними процесами. Екологічна катастрофа загрожує жителям кількох сіл Львівщини та басейнам річок Сян та Вісла. Дніпродзержинськ та Жовті Води перетворилися на справжній радіоактивний смітник».

Віктор Ющенко заявив, що Україна знаходиться на межі екологічної катастрофи і потрібно розглядати питання статусу таких територій, як зон, що мають особливий екологічний ризик.

«Люди залишились один на один із проблемами, а до Києва далеко, — сказав Ющенко, — Негайно потрібно приймати міри».

old_editor, 03.02.2010 11:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини