Перемога Янукович приведе до влади патологічних україноненависників – заява групи політв’язнів радянських часів

Голосування проти всіх або неучасть у виборах є сприянням в перемозі Віктора Януковича, « який приведе до влади патологічних україноненависників».

Про це йдеться у передвиборчому зверненні колишніх політичних в’язнів до патріотичного налаштованих співвітчизників, які підкреслили прихильність до української національної ідеї.

«Голосування «проти всіх» або «принципова» неучасть у виборах автоматично відкриває шлагбаум для проходження на владний Олімп саме Януковича. І тоді він зі спокійною совістю візьметься за виконання своєї передвиборчої програми, суть якої сконцентрована в гаслі «Україна для людей». Тобто – людей Януковича – зажерливих хапуг, кримінальних злочинців, патологічних україноненависників», — йдеться у листі 22-х дисидентів радянських часів, які представляють різні регіони України.

Вони закликають «всіх чесних земляків, українців-патріотів і пересічних громадян, спокушених «братніми» обіцянками підкуплених товстосумами горлохватів чи збитими з пантелику деякими надміру запопадливими «націонал-демократами», не допустити чергової ганьби й наруги над собою – остаточного пограбування та брутального приниження національної і людської гідності».

Натомість, політв’язні вважають, що «надію на сприяння українському національно-державному відродженню й піднесенню подає другий претендент на гетьманську булаву – Юлія Тимошенко».

«У своїй передвиборчій програмі вона чітко й недвозначно задекларувала прихильність до української національної ідеї, визначила пріоритетність розвитку української культури, науки, духовності та національної економіки – з тим, щоб наша самодостатня й незалежна Українська держава за рівнем життя посіла гідне місце в ряду найрозвиненіших країн Європи і світу», - йдеться у зверненні.

«Своєю участю в активному голосуванні сприявши обранню Ю. Тимошенко на президентську посаду, ми матимемо повне й законне право вимагати від неї виконання даних обіцянок. А вона, як ми вже неодноразово переконувалися, вміє це робити», - констатують громадські діячі.

Під документом підписалися: Адаменко Микола (Сосниця Чернігівської обл.), Вірченко Ніна, Воробйов Олекса (Дніпропетровськ), Гайовий Гриць, Горбаль Микола, Горинь Богдан, Доценко Ростислав, Здоровий Анатолій (Харків), Зеленчук Михайло (Івано-Франківськ), Коршинський Іван (Ужгород), Кравченко Валерій, Кукса Віктор, Курчик Микола (Корецький р-н Рівненської обл.), Куценко Григорій, Лук’яненко Левко, Озарко Олег (Івано-Франківськ), Ринковенко Валентин (Мелітополь Запорізької обл.), Різників Олекса (Одеса), Ткачук Ярема (Мостиський р-н Львівської обл.), Хоменко Еміль, Шупта Дмитро (Одеса).

old_editor, 03.02.2010 10:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини