Міліціонери вимагали хабар у сумі 1000 дол. у громадянина, що на той час перебував у якості підозрюваного у скоєнні злочину —СБУ

Увечері 28 січня співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та бійці спецпідрозділу «А» Управління СБУ в Івано-Франківській області після тривалого переслідування обледенілою трасою затримали міліціонерів-хабарників із Львівської області.

Двоє слідчих слідчого відділу Сихівського РВ ЛМУ ГУМВС у Львівській області, діючи за попередньою змовою, вимагали хабар у сумі 1000 доларів США у громадянина, що на той час перебував у якості підозрюваного у скоєнні злочину , передбаченого ч.2 ст. 358 КК України, що є злочином невеликої тяжкості. Будучи свідомими того, що даний злочин передбачає максимальний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, слідчі МВС погрожували підозрюваному обранням йому тримання під вартою та конфіскацією належного йому майна, що також не передбачено Законом.

28 січня, в порушення КПК України, не маючи відповідних процесуальних постанов про привід, незважаючи на наявність у підозрюваного видимих фізичних ушкоджень – гіпсової пов’язки на нозі, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, міліціонери насильно помістили підозрюваного в автомобіль, на якому вирушили у напрямку міста Львова.

У результаті проведеної спецоперації вимагачів було затримано співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області при одержанні ними 5000 гривень. Матеріали передано за належністю в прокуратуру Івано-Франківської області, якою 29 січня порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара), що передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Щодо одного з міліціонерів обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Міра запобіжного заходу стосовно іншого вирішується.



Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області






old_editor, 02.02.2010 14:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини