Івано-Франківськ повинен перейти на автономне опалення — Соловей

Консервувати сьогоднішню систему в галузі теплопостачання не можна. Сьогодні борг «Теплокомуненерго» сягає 60 млн. грн. Далі підвищувати тариф немає сенсу, адже приводитиме до росту рівня неплатежів за тепло.

Про це вчора на круглому столі, присвяченому проблемам теплопостачання в Івано-Франківську, сказав лідер Громадського форуму Юрій Соловей.

За його словами, місту потрібна серйозна комплексна програма зорієнтована на європейську практику. Тобто, необхідно рухатися до повного переведення на автономне опалення як житлового фонду, так і комунального. Також голова Громадського форуму зауважив, що міська влада повинна допомогти жителям, які не мають матеріальної можливості підключитися до автономного опалення, за рахунок Європейського банку реконструкції та розвитку забезпечити таку можливість.

«У будь-якому випадку центральна опалювальна система потрібна, як це є у Швеції і Фінляндії. Наша система теплозабезпечення не досконала, тому над неї потрібно працювати. Якщо стовідсотково перейти на автономну систему опалення, то ми можемо завалити «Теплокомуненерго», що також не можна робити», - пояснив начальник відділу енергозбереження МВК Мирослав Мельникович.

У свою чергу представництво «Теплокомуненерго» повідомило, що коштів на таку реконструкцію немає.

old_editor, 03.02.2010 11:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини