Керівництво «Суперліги» однобоко трактує свій же регламент і повинно піти на зустріч такому самобутньому клубу як «Говерла»

Наступний матч в рамках баскетбольної «Суперліги», а саме: кубковий матч із львівською «Політехнікою», івано-франківська «Говерла», можливо, проведе вдома. Причина - реконструкція майданчику львів’ян.

Згідно із положенням про проведення змагань, якщо домашні майданчики клубів не відповідають вимогам, то команди за згодою одне одного можуть провести все таки ці поєдинки на рідних аренах. А вже наступна гра чемпіонату з МБК «Миколаїв», що теж повинна пройти у Франківську, під питанням. Таку інформацію оприлюднили на прес-конференції, яка була організована керівництвом клубу, щоб звернути увагу громадськості до своєї проблеми.

«Я, як і всі вражений цим рішенням (забороною івано-франківській команді проводити домашні ігри). Керівництво «Суперліги» повинно піти на зустріч такій самобутній команді, як «Говерла». Таким рішенням вони демонструють своє відношення не до клубу, а до франківців», - сказав Орест Оклієвич, начальник обласного управління фізвиховання та спорту МОНУ.

Присутні на прес-конференції представники влади, бізнесу, громадськості, фанів направили листа до «Суперліги» та усіх клубів, що беруть участь у чемпіонаті, з прохання ще раз розглянути питання про можливість проведення прикарпатцями домашніх матчів у Франківську.

«Баскетбольний клуб «Говерла» є візитною карткою не тільки міста, а й області, - каже Руслан Панасюк, заступник голови обласної федерації баскетболу, - Баскетбол - дуже жива та цікава гра, яка не залишає байдужими нікого. Прикро, що міський голова та губернатор більше цікавляться футболом».

На думку правозахисника Володимира Чорноуса, «Суперліга» однобоко трактує свій же регламент. Вона використовує його як палку - в різних ситуаціях по різному.

«Команда, що позбавлена уболівальників – приречена», - говорить правозахисник та уболівальник клубу Володимир Чорноус.

Фани «Говерли» дуже обурені таким ставленням до рідного клубу, але попри все заявили про всебічну підтримку та допомогу.

Ситуація, що склалася навколо БК «Говерли» повинна пряснитися найближчими днями.

old_editor, 20.10.2009 21:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини