За три роки на дороги було виділено 50 млн. грн., але крім ямкового ремонту в місті нічого не робилось — Соловей

З 2002 по 2006 в Івано-Франківську було збудовано та капітально відремонтовано 22 дороги. Але за останні три роки - жодної.

Про це вчора мовилося на круглому столі, зорганізованим «Громадським форумом».

«У місті 192 км дорожнього покриття. Це досить багато. За останні 3 роки на побудову та ремонт доріг з бюджету було виділено близько 50 мільйонів гривень. Але крім ямкового ремонту, який активно практикують дорожники, ми нічого не бачимо. Звичайно, усі водії відчувають негатив. На мою думку, кошти потрібно витрачати на капітальний ремонт доріг», - сказав лідер «Громадського форуму» Юрій Соловей, виступаючи на круглому столі з проблем доріг в Івано-Франківську, що був приурочений Дню автомобіліста.

За словами учасників круглого столу, ямковий ремонт, який застосовує міська влада, є абсолютно неефективним способом вирішення дорожніх проблем, так як роботи проводяться не надто якісно, а поблизу залатаних вибоїн часто з’являються нові дорожні ушкодження.

За словами Юрія Чорнописького, інженера фірми «Облавтодор», потрібно щоб тендер на ремонт доріг вигравали ті фірми, які мають техніку і знають як якісно відремонтувати дорожні покриття.

«Місто практично знаходиться без коштів на ремонт доріг. Тим більше на капітальний. Капітально будувати та ремонтувати - дуже дорого. Щоб хоч якось врятувати дороги у місті - поточний ремонт це єдиний вихід. На даний час потрібно застосовувати нові технології, але на це держава коштів не дає, - говорить Юрій Чорнописький, - Також потрібно вивести усі комунікації за межі проїжджих частин - на тротуари, зелені полоси. Це значно полегшить процес ремонту доріг».

Ще, на думку фахівця, щоб збільшити надходження від держави, потрібно запровадити практику європейських країн - закладати у ціну пального податок на побудову та ремонт доріг, мостів, догляд за ними.

old_editor, 20.10.2009 16:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини